äventyrslysten

2015-12-30
23:45:44

Tiden som rusat i Lilleputtland
Ååh nu åker vi igen, full fart framåt till ett nytt år!! 
Tiden som varit har varit som en hejdundrande bergochdalbana - snabb, hackig, upp, ner och alldeles kittlande rolig. 

Året har innehållit det mesta som annars verkar ta en hel livstid för andra att avverka; studier, både långa och korta resor, kärlek och uppbrott, ny minifavorit (Nora) nytt jobb, nya hemorter med nya vänner. Det hinner helt klart hända mycket på 365dagar!

Och även på bara ett par veckor hinner mycket hända; jobbat mycket mer, åkt mycket mindre, adventsfika på berget, firat jul hela två gånger (24e & 25e), vi har kastat in och kastat ut julen ur huset, fått vår femte familjemedlem (Maja), sommaren har kommit, vi alla hoppas på att vintern kommer tillbaka snart, smidit nya planer, kollar på ytterligare jobb i byn (barnflicka), träffat fler nya vänner och återfunnit pengar som jag trodde var förlorade den länge sen. Ja, ni ser själva hur effektivt livet kan vara - utan att en själv nödvändigtvis behöver vara det. 

Glögg i termos och kroppstinade Lussebullar - smakar som bäst på 2000m.ö.h. 


Jag & Mia - min nya miniidol på skidor, tillika ett av barnen som Ebba passar

Inköp och hemleverans av årets julgran!

En tager vad en haver...
Voilà!

Många minnen väcks på dessa stigar..

Baka liten kaka!!
Eller gör som super-nanny Ebba och gör ett helt hus om en ändå är i farten!
Jul nr 1! (ingen från jul 2 tyvärr)

Utsikten efter jobbet igår......

Vinter/vår/sommar promenad 30.12.2015

Vädret i alperna: större risk för bränder än laviner

God natt & GOTT 2016!

Lisa

2015-12-17
13:46:26

Sol sol sol och lite mera snö

Gårdagens åkning i en bra dos nysnö tillsammans med en bra skara nyvunna vänner. 

Prototypen till piltavlan som snart ska finnas i vårt lilla hus i dalen. 


Morgonens promenadtur - vackert!!


Sol, kaffe och snack med världens bästa vänner!

Lisa

2015-12-13
10:03:27

3e advent i Chalet Carlota
...betyder att ljusen tänds, en får äta en pepparkaka till frukost och julstämningen i vårt annars väldigt opyntade hus höjs rejält. Vi har pratat om att köpa en julgran vilket jag verkligen hoppas blir av! Det är ju så mysigt att ha en inne. På byn är det fullt med pyntade granar, ljusslingor och julpynt, folk går runt i stickade jultröjor och lite varstans kan en höra julsånger.


Jag har en kompis som jag lärde känna i Kanada på besök nu. Han jobbar vanligtvis på en skola i Lausanne och hit  tar det bara någon timme med bil. Igår gick vi till en trevlig pub i Chable för middag och sen blev det pilturnering i Verbier. Det gick glacialt väldigt bra för mig och min lagkamrat! 


Ikväll ska vi ut på middag med alla från ES, skidskolan som de jag jobbar för samarbetar med. Vi har haft möten tillsammans under eftermiddagarna denna vecka, just för att alla ska träffas och lära oss om företaget och hur de vill att vi jobbar etc. Inget jobb för mog än däremot, har fått in mina första bokningar från den 23/12! Så tills dess blir det till att ta hand om vännerna :) 



Kram och glad 3e advent! 
Lisa

2015-12-06
20:35:04

06.12.2015
Första dagarna med jobbet är då avklarade. Har inte börjat jobba på riktigt än, men fått öva på några kroppar för att få tillbaka känslan för massagen, hålla tiderna och träna på de nya saker vi fått lära oss. 
Så tyvärr har brädan fått vila en hel del, men imorgon och hela nästa vecka ska det bli ändring på den saken! Nu har de öppnat lite fler områden på bergen, i början av veckan var bara några centrala backar öppna och de har blivit väl nyttjade av alla som är här. Solen skiner på oss och snön med sin frånvaro vilket gör att backarna snabbt blir uppåkta och det lager som ligger är lite tunnare än tidigare. Helt enkelt hoppas alla på ett snöfall inom kort. Till dess får vi njuta av solen och ladda med D-vitamin. 

Känner på mig att detta kommer bli en magnifik vinter. Har nämligen lyckats knipa ett grymt bra hus och sällskap. Som tidigare nämnt är det bara jag och en av Juliorna här och vi kommer riktigt bra överens plus att hon är världens bästa hemmatjej!! 
Varje kväll när jag kommit hem från 'jobbet' har maten stått framme. Och den maten!! Bara vegetariskt vilket känns bra både i plånbok och kropp. 
Dock börjar hon med sitt jobb nästa vecka så då är det upp till bevis för mig med matlagningen. Så tips mottages gärna!

Och GRATTIS till min andra hälft Linnea som firar sina 25år idag - saknar dig massor!


Kramar i mängder till er alla!
Lisa


2015-12-04
22:25:13

Tillbaka till början
Då var jag tillbaka på orten som satte snurr på mina resor runt i världen - Verbier.
Fem år sen sist jag gjorde en hel säsong här. Mycket är sig likt och en hel del vänner är kvar vilket känns väldigt bra.
 
Bor i ett mysigt hus nere i Le Chable denna gång tillsammans med fyra andra tjejer, än så länge är vi bara två i huset vilket vi nyttjar till fullo genom att sprida ut oss precis överallt innan de andra dyker upp. 
 
Än så länge är det lugnt på byn men det kommer ändras under de kommande veckorna då fer och fler säsongare gör sig hemmastadda för vintern. 
 
Har inte börjat jobba riktigt än. I tisdags träffade jag dock chefen och alla kollegor och sen dess har vi masserat varandra för att utbyta tips och tricks, ordnat med allt pappersarbete och lärt känna de företag som vi jobbar med.
 
Utsikten mot Verbier från vår balkong
 
Första och hittills enda dagen på berget. Syns inte här men ett enormt flin smyckade mitt ansikte hela dagen, fantastiskt att vara tillbaka bland berg och snö!
 
 
 
 
 
Utsikt med soluppgång (återigen från balkongen)
 
Till nästa gång!
Lisa