äventyrslysten

2014-06-30
03:42:55

90km cykelsmak i rumpan
En vecka har gått och jag har hunnit bo in mig riktigt väl i både huset och byn. Har tagit mig ut på ett par cykelturer och jag måste erkänna att miljön här är rätt oslagbar! 




Detta är resterna från en lavin som gick i vintras. Ingen blev skadad, men det tog med sig en del träd och missade ett par hus ca 60m bort. 
Vattnet som forsar ner kommer från glaciärerna och är absolut iskallt! 

Jag vände och cyklade tillbaka hem när jag fotat klart kring lavinen, då hade jag cyklat ca 15km. 
Solen var på väg ner när jag vände, det var en nedgång som fick mig att tappa andan....




Denna morgon satt jag återigen på sadeln, men denna gång på en cykel som är av lite annan modell. En kollega från jobbet ska sälja en "gammal" landsvägcykel, samt ett par tillhörande skor. Vi tog en tur tillsammans och det är rätt stor skillnad på cykel och cykel. Denna gick helt klart bättre på asfalterat underlag än den jag suttit på tidigare. 



Ikväll har jag några vänner som kommer över på grillmiddag, så gräsmattan är klippt och huset är nu helt undersökt efter jakten på utemöbler..

Jag kommer att åka upp till jobbet antingen imorgon eftermiddag eller tisdag morgon. Det återstår att se vad vår chef säger då det körs lastbilar på vägen upp till lodgen, och det gäller att de är förvarnade när annan trafik kommer att gå där. 

Lisa

2014-06-28
01:34:38

Bland berg och dalar
Jag sitter hemma vid köksbordet, en kopp kaffe på min högra sida, en skål med yoghurt på min vänstra. Det har regnat till och från under morgonen så mesta dels av dagen har spenderarts inhomhus. 
 
Denna fredag började med crêpesbrunch hemma hos en av mina vänner, vi var tre stycken i köket som samtidigt gjorde i ordning olika fyllnader, röror och pannkakor. En salt och en söt kombo trollades fram - och våra två gäster blev vädigt nöjda med restultatet! 
 
Inte långt senare satt jag återigen ner med en kopp i handen, denna gång på lokal och med annat sällskap. 
Min vän rumskompis från i vintras, Genevieve, är kvar i Revelstoke och är ledig från båda sina jobb idag.
Vi snackade på ett ganska bra tag om vad som händer i livet just nu, tiden som har varit och tiden som kommer.
Just när vi skulle bege oss av föll de första regndropparna till marken... Perfekt.. 
Jag gav mig upp på cykeln och trampade hem i ett allt mer tilltagande regnfall. Fördelen med att bo i en småstad är att du hinner en bra bit på ganska kort tid, så jag lyckades komma innanför dörrarna innan de riktigt stora dropparna börjde falla. 
 
Idag har jag inte knäppt så många bilder, men istället kan jag bjuda på det som hunnit upplevas fram tills idag;
 
 
   
 
Sista fotot här är från min bakgård. Kan bli rätt hemtrevligt så snart jag får styr på oasen med ogräs!
 
 
Lisa

2014-06-22
11:33:00

Så var jag på väg igen!
Den första maj landade jag på svensk mark, drygt en och en halv månad senare är det dags för mig att återvända till landet i väst. 
I skrivande stund sitter jag i Köpenhamn och väntar på anslutande flyg till Toronto. Köpenhamn har lyckats fixa en rätt trevlig flygplats, men det är rätt stort! 
Dagens vitaminboost fick jag i mig tidigare imorse tack vare killarna på Joe & the Juice. Där satt jag ett ganska bra tag och tittade på andra resenärer som rörde dig kors och tvärs över omtådet. 
 
 
Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Revelstoke, till vännerna och jobbet. 
För er som inte resan vet har jag både boende och jobb som väntar på andra sidan Atlanten. Jag kommer att fortsätta jobba inom CMH, men på en annan lodge, Bobbie Burns, den enda som är öppen för sommargäster. 
Boende har löst sig i Revelstoke tack vare min förra manager! 
 
 
Det är snart dags att boarda och sist men inte minst vill jag rikta ett stort tack min mor och far som (något motvilligt) har hjälpt mig att ta mig tillbaka till landet i väst! 
 
Lisa